fbpx
Programe de dezvoltare
Puterea intenției
Principiile dezvoltării personale
Cele 4 principii fundamentale ale succesului

Drumul conteaza!

 

Nu contează doar UNDE ajungi, contează și CUM ai ajuns acolo!

Nu contează doar destinația, ci și drumul parcurs până acolo!

Ți s-a întâmplat vreodată să îți faci planuri pentru viitor, sa te pui în mișcare și la un moment dat să-ți dai seama că lucrurile nu se întâmpla exact așa cum ți-ai programat, că au luat o întorsătură neașteptată pentru care nu erai pregătit?

Care a fost decizia ta în acel moment? Te-ai oprit sau ai continuat? Ai fost în stare să plătești prețul pentru visul tău sau pur și simplu ai renunțat?

Sunt momente în viață în care ești nevoit să îți asumi o decizie.

Să luăm drept exemplu, renunțarea la un job stabil care îți asigură confort dar nu și posibilitate de a evolua și de a te simți realizat –  pentru ceva ce nu are stabilitate,  nu are siguranță dar care îți poate oferi dezvoltare maximă și împilinirea unei pasiuni sau dorințe. Decizia ar fi una de a rămâne în zona de confort și de a te mulțumi cu o viață simplă, sau de ați asuma riscul și de a răspunde provocării?

Vreau să îți povestesc despre o persoană căreia îi datorez multe și de la care am luat câteva lecții importante.

Era o zi din octombrie când a decis să-și dea demisia dintr-o multinațională de renume care îi asigura un oarecare confort și stabilitate pentru ceva ce îi putea împlini cel mai mare vis al ei, acela de a contribui cât mai mult societății și de a face diferența la un nivel mult mai mare. Dar atenție, nimic nu avea să-i garanteze că această schimbare o va duce pe drumul cel bun.

Era un domeniul la care visa de mult timp, implicată în multe acțiuni cartitabile, acțiuni pentru comunitate, și din cercul oamenilor influenți care i-au demonstrat că se poate să fi schimbarea pe care ea o voia în lume. Însă toate aveau sa vina cu un cost!

Întrebarile pe care ea și le-a adresat și pe care fiecare persoana în parte ar trebui să și le adreseze sunt aceleși descrise mai sus:

Ești dispus să plătești prețul? Ești dispus să renunți la ceea ce ești pentru ceea ce ai putea deveni?

Ea a făcut alegerea lăsându-se condusă de un scop și o dorință.  Și vezi tu, la început totul merge strună, totul pare să se alinieze perfect cu viziunea ta, însă pe parcurs întâmpini bariere, obstacole care te fac să zici ”- Stop, mi-a ajuns, renunț!”, însă modul în care tu răspunzi la aceste provocări definesc rezultatul tău. Vrei să ajungi la finalul cursei știind că ai ales cea mai ușoară cale, și că nu a contat cum ai ajuns la finish sau vrei să mergi pe calea care să te construiască, să te învețe, și să știi că ai dat tot ce ai avut mai bun pentru a ajunge acolo. Lasa-mă să îți spun cu absolută certitudine că nu contează destinația dacă drumul parcurs până acolo nu ți-a adus nici o creștere și împlinire.

Ce a ajutat-o să producă schimbarea? Curajul de a-și asuma o decizie, de a ieși din zona de confort, de a nu lăsa nimic să îi fure avântul, dorința nebună de a căuta întotdeauna să facă mai mult. Impactul cel mai mare a fost produs de investirea în dezvoltarea personală, cursuri online cu traineri de succes care au ajutat-o să-și depășească barierele și să-și schimbe credințele limitative de a nu fi în stare, de a nu fi suficient – toate acele credințe care o țineau pe loc. Și în momentul de față a reușit să-și construiască cele mai solide fundații, încrederea în sine și drumul către libertate financiară.

Pentru mine, toate astea însemnă curaj! Curajul de a-ți asuma, curajul de a risca, curajul de a merge mai departe indiferent de obstacole, curajul de a acționa chiar și cu frică. Pentru că vezi tu, atunci când îți definești dorința și scopul tău în viață și când actionezi, nimic nu te va opri. Mereu vei găsi o cale.

Poate asumarea unei decizii să facă diferența? Îți garantez că da!

Bucură-te de călătoria până la destinație pentru că aceasta este hrana dezvoltării tale ca persoană.

Citește cât mai mult, cărțile te dezvoltă, găsește-ți un mentor care să îți dea direcția, care să te facă să conștientizezi, să te provoace, să îți pui întrebările potrivite. Ce ar fi să faci schimbările chiar de ACUM!?

 

Programe de dezvoltare

Post a Comment