fbpx
Programe de dezvoltare
Puterea intenției
Principiile dezvoltării personale
Cele 4 principii fundamentale ale succesului
Dorința-vs-Așteptare

Dorința vs Așteptare

Ce-mi doresc cu adevarat in viata?

Dar oare ce imi doresc e acelasi lucru cu ce ma astept sa se si intample? Adica cele doua liste de fapt sunt una si aceeasi?

Vezi diferenta?

Pot sa-mi doresc sa am un venit de 10.000 euro lunar, multi oameni isi doresc banii astia, dar oare ma si astept sa se intample asta? Sau ma astept sa am in contul meu sume in jurul a 4000, 5000 sau 7000 RON, pentru ca…., si gasesc o multime de justificari, gen:

 • Cam pe acolo se castiga
 • Si cunoscutii mei cam tot atat fac
 • N-ai cum mai mult pentru ca nu sunt bani pe piata
 • La noi in tara deja traiesti bine chiar si cu atat, deci e OK
 • E greu sa gasesti atatia clienti
 • Nu sunt oamenii dispusi sa cheltuie
 • Si lista ar putea continua…

Ai prins ideea?

Daca iti doresti cu adevarat cei 10000 euro lunar, si deja de ceva vreme nu se vede vreo diferenta in contul tau bancar, este posibil sa fie o problema la asteptarile pe care le ai.

Poti avea dorinte mari, pe care sa le insotesti de actiuni care sa te duca acolo, insa ATENTIE!

Daca asteptarea e alta, te vei autosabota, adica undeva pe parcurs o vei da in bara sau vei insista mai putin cu un client, sau vei amana ceva, sau vei justifica de ce nu a iesit ceva. De ce?

Pentru ca tu vrei sa ai dreptate, tu vrei ca ceea ce te astepti sa se adevereasca. Orice om vrea sa aiba dreptate. Asta inseamna ca actiunile noastre vor fi oglinda asteptarilor pe care le avem.

Asadar daca ai dorinta foarte puternica si foarte clara, daca faci actiuni zilnice in acea directie si totusi nu se intampla ceea ce-ti doresti, as sugera sa te uiti la asteptarile pe care le ai. Acolo se reflecta certitudinile tale. Asa ca AI ASTEPTARI IN SUS (pozitive) SAU IN JOS (negative)?

Cu alte cuvinte vrei sa-ti prevezi viitorul? Scoate lista cu asteptarile. Dar fa-o repede, ca sa nu pierzi timp, energie, bani insistand maxim in vreo arie a vietii si inconstient sa te autosabotezi.

Cum faci sa coincida dorinta si asteptarea?

 1. Vezi care e dorinta, vezi care e asteptarea.
 2. Daca dorinta nu e clara, n-are rost sa discutam de asteptari, vor fi sigur negative. Cei mai multi oameni au asteptarile in jos (negative) mai clare decat dorintele.
 3. Daca asteptarea nu e clara, vezi ce nu este clar in legatura cu dorinta. E important sa ma aflu in punctul in care dorinta e atat de clara incat ma pune direct in actiunea care, odata facuta, genereaza si asteptari corecte
 4. Daca dorinta e extrem de clara, vezi absolut tot si stii ce ai de facut si cu toate astea asteptarea e undeva pe la nivelul calcaielor, atunci ai de lucru la imaginea de sine. Adica cat de sus te vezi tu pe tine in viata asta. Degeaba doresti maxim sa ajungi in TOP daca tu, sincer, nu te vezi de top. Daca nu te vezi de top e de la sine inteles ca o sa te astepti sa nu ajungi acolo si astfel actiunile tale vor compromite fara sa-ti dai seama drumul tau catre varf.

Daca esti in punctul in care dorinta si asteptarea sunt una si aceeasi, te felicit. Te felicit tare!!! Da-mi voie sa te cunosc si sa pariez pe ceea ce poti deveni!

Griji la gandurile tale!

 

Mihai

Impreuna, facem succesul SIMPLU

Programe de dezvoltare

Post a Comment